IInspirace a Tipy na rodinnou zábavu
obrázek spokojené rodiny
MENU

veselé výlety, zábavná dovolená, rodinné hry a úžasné zážitky pro děti i rodiče

Přejít na obsah

Oktoberfest 2018 se vstupem zdarma - super zábava pro rodinu i dvojici

rodinnazabava.cz
Vytvořil v Zajímavosti ·
Tags: pivnífestivalmnichovOctoberfestslavnostipivazájezdubytování


Máte rádi pivo, dobré jídlo a špičkovou zábavu? Pak se vydejte na výlet do Bavorska, kde se každoročně koná tradiční podzimní zábava Octoberfest = nejslavnější a největší slavnosti piva na světě.

Tento vyhlášený folklorní pivní festival se vstupem zdarma, navštěvují nejen dvojice, rodiny s dětmi, jednotlivci, party přátel či velké skupiny z Německa, ale rovněž milovníci piva a adrenalinové zábavy z celého světa.


Kde a kdy se Oktoberfest koná a na co se můžete těšit?
Oktoberfest se koná od 22. 9. 2018 – 7. 10. 2018 v Mnichově na Tereziánské louce (Theresienwiese) zde mapa, kde budete mít příležitost posedět v některém z mnoha velkých pivních stanů a osvěžit se například lahodným, litrovým pivem Maßbier, které roznášejí servírky v typických krojích zvaných dirndl a ochutnat místní kulinářské speciality, jako je pečené kuře, kachna, vepřové se zelím, preclíky, trhanec, bavorské klobásy, bavorská sekaná, vaječné těstoviny spätzle a jiné dobroty.





Jaké jsou ceny piva pro rok 2018?
Cena piva na Oktoberfestu je od 10,70 eur do 11,50 eur.


Nejen pivaři si zde přijdou na své
Obrovský areál na Theresienwiese nabízí kromě pivních stanů, také stan s vínem, pokud upřednostňujete víno před pivem, a rovněž různé stánky s občerstvením, kávou či alko i nealko nápoji.


Zábava, zážitky a nakupování
Na louce najdete i zábavní park hodně podobný naší Matějské pouti, se spoustou moderních zábavních atrakcí pro malé i velké návštěvníky, jako např. Power Tower věž, jedinečná horská dráha pro rodiny s dětmi Alpina Bahn, Rocket, Break-Dancer, retro kolotoč či romantické obrovské kolo Ferris a dalších až 100 jízd v ceně od 1 eura za jízdu. Děti budou nadšené z veselé jízdy s pohádkovými hrdiny, ze strašidelné jízdy vlakem duchů a z dalších dětských a rodinných atrakcí.

Podívejte se na jízdu na Alpina Bahn Rollercoaster



Mnoho mladých lidí a rodin s dětmi sem přijíždějí spíše než kvůli pivu, právě za zábavou, aby se zde vyřádili, pobavili a užili si parádní adrenalinové, klidné, vodní i romantické jízdy.

Těšit se můžete i na slavnostní promenády, výstavy, hudební show či stánky s místními farmářskými produkty a suvenýry, kde si můžete koupit např. originální pivní půllitr, apod.


TIP:
Návštěvu Oktoberfestu můžete spojit s prohlídkou Mnichova, muzea BMW, muzea fotbalového týmu Bayern Mnichov, nejoblíbenější mnichovské pivnice Hofbräuhau, zámku atd....



Nenechte si ujít možnost se setkávat s lidmi z celého světa, ponořit se do nových kultur a jíst, pít a veselit se v pravém bavorském stylu :-)




Bez komentářů


Návrat na obsah